Lähme sõidame!

  • Grupi liikmed: Margus, Alar
  • Start: Oandu, 26.08.2012
  • Finiš: Ikla, 31.08.2012
  • Liikumisviis: Jalgratastel
  • Läbitud kilomeetrid: 370

Matka kirjeldus:

Tegelikult toimus matk kahes osas, aga kuna siin ei saa stardi ja lõpuajaks kahte kuupäeva panna, siis kirjutame siia, et teine osa Kõrtsi-Tõramaa kuni Ikla oli 22.09-23.09. Aga esimene osa oli nii, et 1. päev Oandu-Järvi Pikkjärve; 2. päev Pikkjärve-Noku, 3. päev Noku-Hirvelaane, 4. päev Hirvelaane-Mukri, 5. päev Mukri-Oksa ja 6. päeva hommikul Oksalt Kõrtsi-Tõramaale, siis pidi kohustuste tõttu Tallinna tagasi minema. Matka teine osa siis esimesel päeval Kõrtsi-Tõramaalt Kablisse (mis oli ka kõige pikem distants ühe päeva kohta: umbes 106 km, kuid see oli asfalti ja kruusa ja külavaheteid mööda) ja viimasel hommikul 16 km jupike Kablist Iklasse. Matkal osalesid erinevatel etappidel veel - Katrin: Oandu-Aegviidu; Britt & Nuki: Paukjärve-Kõrtsi-Tõramaa. Ööbisime telgis, vaid Oksal olime metsaonnis ja Nokul selles lahtises lavatsis. Teisel etapil olime öö Kablis Tuisuliiva Puhkemajas. Ilmaga vedas ropult, vihma sadas sõitmise ajal vaid umbes 1 tund kogu aja jooksul (kahel ööl tegelikult ka siiski). Rabad olid väga vinged, eriti Kakerdaja raba suur järv. Samuti Nõmmeveski ja Viru raba vaheline "mägine maastik".

Soovitused teistele matkajatele:

Rattaga soovitaks igal juhul minna, mis siis, et kohati peab käe kõrval lükkama (vaid Lahemaal siiski). Hoolikalt peaks läbi mõtlema, kuskohast vett varuda õhtuks ja hommikuks (söögiks-joogiks), igas laagripunktis pole see võimalik, pigem viimasest asustatud punktist kaasa tassida.

Tagasiside RMK-le:

Kohati siltide olemasolu väga vilets, samas just nendes kohtades ka selles rajalegendi broshüüris ei midagi abistavat. Näiteks enne Viru raba, kui oled laskunud ja tõusnud peaaegu püstloodis liivaseinast oli nelja tee ristmik ja ei ühtegi punast täppi puudel, ei RMK linti ega silti. Samuti enne Aegviidut oli tee otse ja paremale, mõlemal suunal punase värviga märgitud, aru ei saa kumb on õige, jällegi ei linti ega silti. Ka enne Kilingi -Nõmmele sisenemist tee otse ja vasakule, RMK kilomeetripost näitab noolega otse, tegelikkuses oli vaja keerata vasakule. Laagriplatsid olid üldiselt korralikud, mõned tundusid väga uued ja värske puidu lõhn oli tunda :)


Galerii:


Matkapäevik

Kõikidel matkajatel on võimalus oma kogemus RMK matkateede läbimisel RMK lehele kirja panna. Jagage oma kogemusi järgmiste matkajatega!


Lisa oma matk