Mets - putukate paradiis

Pärnumaa, Matsalu rahvuspark, Matsalu rahvuspargi külastuskeskus

Tihtipeale jaotab inimene putukad enda vaatenurgast „headeks“ ja „halbadeks“ ehk kasulikeks ja kahjuriteks. Oma igapäevaelus märkame tavaliselt vaid liblikaid, lepatriinut või neid putukaid, kes meid tüütavad või ohustavad tervist. Kuid mets kihab suurematest ja väiksematest sitikatest-satikatest, kellel kõigil on looduses täita oma koht ja tähtis roll. Kas meile harjumuspärane elu Maal on võimalik ilma putukateta? Mis kasu võiks olla sääsest? Kuidas võiks maailma näha kärbes, kiil või mesilane?

Toimumiskoht: RMK Varbla kontor (Varbla küla, Lääneranna vald, Pärnumaa) ja Matsiranna ümbrus või Vändra metskonna Varbla metsandiku mets.

Seos õppekavaga

Mets kui loomade ja taimede kodu. Tuntumad putukad Eesti looduses. Selgrootud ja selgroogsed loomad, nende areng. Organismide kooseluvormid ja vastastikused suhted – toiduahel ja  -võrgustik.

Kohalesõitmise õpetus

RMK Varbla kontori asukoht: sõita mööda Tõstamaa-Nurmsi teed Varblasse, tee ääres näitab suunaviit RMK Varbla kontor 0,1 km. Rajale sõiduks on vajalik grupi transpordi olemasolu. Matsiranna metsa sõiduks lisandub ca 25 km, Varbla metsandiku metsa sõiduks lisandub ca 7 km.

Lisainfo

Selga-jalga ilmastikukindlad ja retke jaoks sobilikud riided-jalanõud! Kaasa oma moonakott ja rõõmus meel!

Lisainfo kontakt: info.matsalu@rmk.ee; tel: 5077 369

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Sihtrühm 1.-3. klass
4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegKevad
Suvi
Sügis
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus3 tundi
Raja pikkus3 km
Hind20 inimest 70 EUR