Jahimehega metsas

Põlvamaa, Kiidjärve-Kooraste puhkeala, Kiidjärve külastuskeskus

Jahinduslik loodusõppeprogramm õpetab tundma ulukite elu, jahindust ja sellega seoses inimeste kombestikku läbi ajaloo. Räägime jahi eesmärgist, mis oli kaugete esivanemate põline toidu ja kehakatte hankimise võimalus, ning kuidas kõike saadut praktiliselt ära kasutati. Jahti peeti ka enesekaitseks ning hiljem kariloomade kaitseks. Jaht oli inimese poolt esimene teadlik looduse mõjutamise ning töö vorme. Räägime ka sellest, mis eesmärk on jahindusel tänapäeval ehk miks on vaja reguleerida kiskjate ja rohusööjate ning inimühiskonna vahelist tasakaalu.

Toimumiskoht: Kiidjärve külastuskeskus ja Roiupalu mets

Seos õppekavaga

Õpime tundma Eesti metsades elavaid loomi ja nende käitumist. Inimese ja looduse suhe. Toiduahel metsas ja inimese osa selles. Jahikultuur. Ajalugu. Eesti mets. Aastaajad.

Kohalesõitmise õpetus

Sõita mööda Põlva-Reola mnt Tartust Põlva suunas. 10 km enne Põlvat keerata Koorvere ristist vasakule Kiidjärve suunas. Sõita 4 km Akste-Häätaru teed mööda (tee nr 18138), 1 km pärast Kiidjärve pargi bussipeatust jääb vasakule RMK Kiidjärve külastuskeskuse parkla.

Lisainfo

Selga-jalga soojad ilmastikukindlad ja metsaretkeks sobilikud riided-jalanõud. Piknikupidamise võimalus keskuse juures asuvas lõkkekohas, pikniku soovi korral oma eine kaasa võtta.

Lisainfo kontakt: info.kiidjarve@rmk.ee ; tel. 676 7122

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Jahindus
Sihtrühm 1.-3. klass
4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegTalv
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat
Kestus2-3 tundi
Raja pikkusca 2,5 km
Hind20 inimest 85 EUR