Sookollil külas

Hiiumaa, Hiiumaa puhkeala, Ristna külastuskeskus

Programm toimub Tihu maastikukaitseala võrratus looduses. Väikesed loodushuvilised saavad võimaluse Sookolli juhatusel tutvuda rabametsa ja selle loomade ning taimedega. Selleks tuleb sõita Sookollile külla Tihu Suurjärve äärde. Matka jooksul tutvustab Sookoll oma elupaika ja sõpru – kes, kus ja millal rabas elavad ning tegutsevad. Sookoll annab juhatust, kuidas looduses käituda, et mitte loodust liialt häirida ja endast jälgi maha jätta. Sookoll teab sedagi, milline raba seestpoolt välja näeb ja näitab seda kavalal moel teistelegi. Lisaks sellele on tal kindlasti varuks mõni huvitav mäng ja võib juhtuda, et õnnestub proovida mõnd Sookolli või tema sõprade lemmikmaiust. Kindlasti pakub suurepärase elamuse Hiiumaa suurim järv – Tihu Suurjärv.

Toimumiskoht: Tihu matkarada, Tihu metsaonn

Seos õppekavaga

Kodukoha loodus, taimed ja loomad. Organismid ja elupaigad.

Kohalesõitmise õpetus

Sõita Puski-Emmaste teelt Leemeti-Õngu matkaraja viida juurest vasakule ( Lelu poolt tulijad paremale) ja sõita kuni ristteeni, kus on Tihu maastikukaitseala infotahvel.

Lisainfo

Selga ilmastikule vastav riietus. Jalga vettpidav jalanõu, rajal on märgi lõike. Suvisel ajal vajad sääsetõrjevahendit! Võta kaasa piknikueine.

Lisainfo kontakt: info.ristna@rmk.ee; tel: 523 8697

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Looduskaitse
Looduses liikumine
Sihtrühm Eelkool
1.-3. klass
ToimumisaegSuvi
Sügis
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus2-3 tundi
Raja pikkus2,5 km
Hind20 inimest 70 EUR