Kaheteistkümnenda RMK Metsaviktoriini 2013 tulemused


Metsaviktoriinile registreerus tänavu rekordarv klasse – 886 klassi 205 koolist üle Eesti. Kokku sai tulemuse kirja 8853 õpilast.
Tänavu pakkusime viktoriini uuendusena eraldi küsimustekomplekte nooremale ja vanematele vanuserühmadele. Tundub, et just algklasside hulgast tõi see võimalus vastajate hulka uusi tegijaid.
Metsaviktoriin on mõeldud abiks õpetajale loodusainete õpetamisel ja selles osaletakse klasside kaupa. Et klassi tulemus arvesse läheks, peab vastama vähemalt 75% õpilastest. Neil õpilastel, kes said palju punkte, kuid klasside edetabelist selle nõude täitmata jätmise tõttu välja jäid, ei maksa kurvastada – igaüks näeb oma tulemusi üldtabelist ikka. Kindlasti hindavad õpetajad nende häid õpioskusi ja teadmiste omandamise tahet.

Suur tänu kõigile, kes viktoriinist osa võtsid, vastuseid otsisid ja uurisid ning loodusteadmisi juurde said.

Tulemused

Parimad klassid
1.- 4. klass
5.-9. klass
10.-12. klass
Kõik vastajad

Kõigile vähemalt poole maksimaalsest punktisummast saanud õpilastele ja samuti klasside juhendajatele saadame kooli metsaviktoriini meene – RMK kompassi, mis aitab teil metsaradadel teed leida.

Iga vanusegrupi 10 parimat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi või metsapäeva RMK looduskeskustes. Neid on üle Eesti kokku 14. Erinevate looduskeskuste loodusõppeprogrammide valikuvõimalustega saate tutvuda siin.

Esimese koha võitnud klassidel lisandub auhinnale transpordi kompenseerimine sõiduks looduskeskusesse kuni 200 eurot, 2. ja 3. koha saanutele kuni 100 eurot.
Info sõidukompensatsioonide vormistamise kohta telefonil 5099 397, 676 7010 või tiina.neljandik@rmk.ee

Kuna kevad on nii looduskeskustes kui koolides väga kiire aeg ja ettevõtmised juba pikalt ette planeeritud, on varasematel aastatel auhinnaprogrammid toimunud enamasti septembris-oktoobris. Võtke ühendust looduskeskusega, kuhu soovite külla minna ja leppige aja ning programmi suhtes kokku.

Teist aastat oli võimalik metsaviktoriini küsimustele vastata ka vene keeles. Venekeelsete koolide parimad loodusetundjad õpivad Narva Soldino Gümnaasiumis õpetaja Pavel Kuznetsovi juhendamisel; nad olid tublid ka möödunud aastal ning tõusid tänavu üldarvestuses gümnaasiumiklasside hulgas 5. ja 7. kohale, keskmises vanuserühmas aga olid kaheksandad.

Täname veel kord teid kõiki,
KOHTUME METSAS!