Puud seest ja väljast

Pärnumaa, Matsalu rahvuspark, Matsalu rahvuspargi külastuskeskus

Eestlase suhe puudega on ikka lähedane olnud, miks muidu on meil nii palju Tamme-, Kuuse-, Kase-, Männi- jne nimelisi inimesi? Suur osa puudest on meile kindlasti tuttavad. Kes aga tunneb ära näiteks türnpuu või pooppuu? Kindlasti mitte igaüks. Rääkimata sellest, et puu koore alla piiludes on puit liigiti erinev. Mida aastarõngad (ka koores) endast kujutavad, millest nad jutustada mõistavad? Miks mõnest puuliigist saetud laua sisse on lihtne naela lüüa, aga teise naelad muudkui aina kõveraks kipuvad? Miks võib olla nii, et „jalal kuivanud“ kuuse puit on mädanikuta, kuid ilus haljas, aga mõnikord hoopis hukas? Miks läheb mõne puuliigi puiduga pliiti küttes vesi kiiremini keema? Miks, miks, miks….? Nii võib lõputult küsida, programmis püüamegi koos nendele küsimustele vastuse leida.

Toimumiskoht: RMK Varbla kontor (Varbla küla, Lääneranna vald, Pärnumaa) ja metsarada või Matsalu rahvuspargi külastuskeskus ja Penijõe matkarada ning mõisa park.

Seos õppekavaga

Meie looduslikud puuliigid ja võõrpuuliigid, nende tunnused ja omadused.

Kohalesõitmise õpetus

Programmi toimumisel Varblas sõita mööda Tõstamaa-Nurmsi teed Varblasse. Tee ääres näitab suunaviit RMK Varbla kontor 0,1 km. Metsa sõitmiseks on vajalik grupi transpordi olemasolu, lisandub ca 7 km.
Programmi toimumisel Matsalu rahvuspargi külastuskeskuses Risti-Virtsu mnt (tee nr 10) 43. kilomeetril keerata paremale Penijõe suunas (viit „Matsalu rahvuspargi külastuskeskus 2“, tee nr 16193). Sõita 2 km kuni Penijõe mõisa juures asuva tähistatud parklani. Matsalu külastuskeskus asub mõisahoone teisel korrusel.

Lisainfo

Selga-jalga ilmastikukindlad ja retke jaoks sobilikud riided-jalanõud! Kaasa oma moonakott!
Lisainfo kontakt: info.matsalu@rmk.ee; tel: 5077 369

Omadused:


Teemad Metsaloodus
Sihtrühm 4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegLäbi aasta
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
KestusKuni 3 tundi
Raja pikkus3 km
Hind20 inimest 70 EUR