Jäljed merel!

Pärnumaa, Matsalu rahvuspark, Matsalu rahvuspargi külastuskeskus

Eestis ei ole inimest, kes pole seotud Läänemerega – kes naudib suvel ujumist ja päevitamist, kes käib kalal. Mere ääres on olnud vilgas elu juba sajandeid. Läänemeri on erakordne ökosüsteem, selle üheks põhjuseks on väga aeglane veevahetus. Samas kuulub Läänemeri ka maailmas kõige reostatumate merede hulka, mida peetakse kogu Euroopa oluliseks keskkonnaprobleemiks. Missugune on Läänemeri, missuguse jälje on jätnud inimtegevus Läänemerele või missuguse jätame endast meie?

Toimumiskoht: RMK Matsiranna telkimisala lähiümbrus

Seos õppekavaga

Läänemeri elukeskkonnana kui ökosüsteem, vähese soolsuse põhjused ja riimveekogu elustiku eripära, Läänemere selgrootud ja selgroogsed, toiduahelad ja -võrgustik. Läänemere reostumise põhjused ja kaitsmise võimalused. Ökoloogia ja keskkonnakaitse.

Kohalesõitmise õpetus

Kokku saadakse Pärlselja puhkekeskuse parklas (Google mapsi võib sisestada RMK Matsiranna telkimisala või koordinaadid 58.368524543389036, 23.745973102799084)

Sõites Pärnu poolt mööda Tõstamaa-Valta teed Varbla suunas keerata enne Kulli asulat vasakule ja sõita 5 km, kuni jõuate Pärlselja puhkekeskuse parklani. Lihula poolt sõites tuleb paremale pöörata peale Kulli asulat (vt suunaviitasid) ja sõita 5 km kuni jõuate Pärlselja puhkekeskuse parklani.

Oluline info:
Enne programmile tulemist on oluline läbi vaadata 20 lõigust koosnev film „Märka merd!“, mis sisaldab lühiülevaadet Balti riikide Läänemere rannikust. Film on valminud LIFE-projekti "Merekaitsealad Läänemere idaosas" raames (tootja © Vides Filmu Studija, Baltic Environmental Forum, 2009).

Lisainfo

Selga-jalga ilmastikukindlad ja retke jaoks sobilikud riided-jalanõud! Oma söök ja jook kaasa!

Lisainfo kontakt: info.matsalu@rmk.ee; tel: 507 7369

Omadused:


Teemad Looduskaitse
Sihtrühm 4.-6. klass
7.-9. klass
10.-12. klass
ToimumisaegKevad
Suvi
Grupi suurus20 õpilast + 2 saatjat, suurem grupp jagatakse eraldi programmideks
Kestus2 tundi
Raja pikkusKuni 2 km
Hind20 inimest 70 EUR