Lõkkepaja äärest 19.07
Esimese õhtu kukeseene kaste
Söönuks saab 9 näljast ja märga matkalist
- 1,5
liitrit puhastatud kukeseeni
- 2-3
suurt sibulat
- 2
pakki toorsuitsu peekonit
- 1
klaas valget veini
- toiduõli
praadimiseks
- soola,
pipart
- tilli
või metsikut punet
Puhasta ja tükelda sibul ja seened. Viiluta peekon. Prae sibul ja peekon pannil läbi ja pane katlasse. Katel pane priimusele väikesele tulele, mitte lõkkesse. Loputa pann väikese veega ja loputusvesi rändab ka katlasse. Lisa katlasse valge vein ja veel veidi vett. Prae läbi seened ja lisa toidule. Lisa ka toorjuust ja maitsesta ürtide ja pipraga. Paku praetud kartuli või mulgi pudruga.
Kolmanda päeva hommiku võileivad
- võiga
praetud puravikke ja kukeseeni
- tomatirattaid
- toorjuustu
- salatirohelist
voi noori naadi või võilillelehti
- täistera
sepikut
Lao kõik leiva peale ja maiusta.
Metsaseene seljanka
12 näljast ja märga matkalist saab kõhu täis
- 1
hästi suur katelokk
- 2
liitrit puravikke, kukeseeni ja pilvikuid
- 5
suurt sibulat
- 3
punast paprika
- 2
pakki hakitud tomatikonservi
- 1
pudel õlut
- pool
latti metssea sutsuvorsti
- 2
pakki toorvorste lambasooles
- 2
pakki hapukurki koos vedelikuga - u 600g
- 2-3
tshillipipart
- praadimiseks
õli
- soola,
pipart
- ürte
Tee aegsasti üles lõke, parem kaks. Puhasta ja haki sibul, tshillipipar ja paprika. Haki vorstid ja hapukurk. Prae kõigepealt kateloki põhjas õliga paprika ja tshilli, siis lisa sibul. Kui on küpsed, siis lisa õlu, tomat, suitsuvorst. Prae pannil läbi seened ja lisa supi sisse koos hapukurgi ja kurgiveega. Vajadusel lisa vett ja lase lõkke peal mulksuda. Paku koos leiva ja hapukoorega.
Matkanaps
- 50-70
g metsmaasikaid ja mustikaid
- 60
ml sulatatud mett
- pool liitrit viina
Segada marjad ja mesi viina sisse, loksutada intensiivselt, et mesi lahustuks.
Neljanda õhtu metsaseene ja metssea lõkkeroog oblikasalatiga
12 rõõmsat matkalist saab söönuks
- 1
liiter metsaseeni, kännumampleid, pilvikuid ja lambatatikaid
- 5
sibulat
- 3
hapukurki
- 6
metsseakonservi
- 1
pudel õlut
- suur
punt metsikut punet
- õli
praadimiseks
- soola, pipart
Puhasta ja tükelda seened ja sibulad. Prae need õlis, lisa õlu, tükeldatud hapukurgid ja metsseakonservid. Lase muliseda lõkkel ja maitsesta. Viimasena lisa vartest puhastatud pune. Anna ette kartulipudruga.
Salati jaoks
- 3
kollast paprikat
- 2
kurki
- 5
tomatit
- suur
peotäis oblika nooremaid lehti
- õli
- soola ja pipart
Puhasta ja haki kogu salatimaterjal. Lõika oblikad peenikesteks ribadeks. Maitsesta.
Suu magusaks ka!
- 1
liiter metsmaasikaid ja värvi jaoks natuke mustikaid
- mett
- natuke kristalliseerunud ja tahkemat sorti on kõige parem
- 1-2
supilusikat suhkrut
- täistera sepikut
Tambi marjad ja mesi moosiks. Grilli sepikut lõkke peal ja torka moosi sisse. Ai kui hea!
Hommikujogurt
- rukkileiba
- jogurtit
- metsmaasikaid ja mustikaid
Pudista pool viilu leiba tassi põhja, kalla üle jogurtiga ning puista peale marju. Sega ja naudi.