Oh ja Ah

  • Grupi liikmed: Diana, Kaarle
  • Start: Oandu , 30.07.2012
  • Finiš: Ikla, 06.08.2012
  • Liikumisviis: jalgsi, jalgrattaga
  • Läbitud kilomeetrid: 370

Matka kirjeldus:

Oandu külastuskeskusest saime teele kaasa raja kaardi ja legendi matkatee läbimiseks. Oandust Paunkülla käisime jalgsi. Ööbisime Nõmmeveskis, Paukjärvel, Nikerjärvel ja Napul. Keskmiselt läbisime päevas 25 km. Edasi liikusime Paunkülast Iklani jalgratastel. Ööbisime Hirvelaanes, Kellisaarel ja Pertlimetsas. Iklasse jõudsime matka 8 päeval kell 21.00.
Varusid täiendasime Aegviidus, Ardus, Lelles ja Kilingi-Nõmmes.
RMK laagripaigad olid korralikud: lõkkepaik, puid jätkus ning enamikes isegi WC paber olemas! Loodame, et need paigad jäävadki sellisteks.

Soovitused teistele matkajatele:

Soovitame RMK keskusest kaasa võtta kaardi ja legendi matkatee läbimiseks. Meile anti Oandu külastuskeskusest lisaks kaasa ka Kõrvemaa kaart. Nende kaartidega ei tohiks matkateel ära eksida.
Tõnu Jürgensoni soovitus, et matka algus läbida jalgsi ja edasi jagratastega täitsa omal kohal. Alates Paunkülast palju külavahe teid, pikki sirgeid mida oli jalgrattaga hea sõita. Samas oli ka jalgrattaga raskesti läbitavaid kohti (Loosalu raba, Tilliniidu ja Mukri vahel asuv metsarada mis lõpeb vett täis kraaviga).
Legendi lõpus praktilised soovitused matkatee läbimiseks (milline jalanõu, sokk, telk valida, kaitse sääskede vastu jms) Algajale matkajale igatahes väga head nõuanded.
Veevarusid täiendage igal võimalusel, pigem varem kui hiljem. Hiljem ei pruugi võimalust tulla.

Tagasiside RMK-le:

RMK on ägeda raja teinud!

Galerii:


Matkapäevik

Kõikidel matkajatel on võimalus oma kogemus RMK matkateede läbimisel RMK lehele kirja panna. Jagage oma kogemusi järgmiste matkajatega!


Lisa oma matk