Triibulised

  • Grupi liikmed: Anni, Andre, Kaidi
  • Start: Ainaži, 21.09.2012
  • Finiš: Altja, 12.10.2012
  • Liikumisviis: 100% jalgsi
  • Läbitud kilomeetrid: 418

Matka kirjeldus:

Alustasime reedel, 21.septembril Ainaži muuli külastamisega. Edasi juba mööda RMK matkateed.
Eesmärk oli kogu rada jalgsi läbi käia ja teha seda suhteliselt mõistlikus tempos, et jõuaks ka enda ümber loodust märgata.
Eelnevalt oli meil matkaplaan paika pandud - täpselt teada kõik peatuskohad ja päevateekonnad umbes-täpselt arvutatud.
Keskmiseks päevateekonnaks oli 20 km ringis, mõni päev rohkem mõni päev vähem. Oli ka kaks üle 30 km päeva.
Ilm meid just ei hellitanud - vihma saime päris palju, mitmel korral saime ka rahet. Aga me ei lasknud ennast sellest heidutada ja sammusime muudkui edasi.
Aeg-ajalt külastasid meid ka sõbrad, kes tõid uudiseid välismaailmast.
Pidasime matkal blogi, kuhu tegime sissekandeid iga päev. Seda saab lugeda siit http://matkatee.wordpress.com/
Lähipäevil on plaanis kirjutada ka pikem kokkuvõte ettevõtmisest. Samuti tahame kindlasti kirjutada ka arvustusi kaasas olnud varustuse teemadel.


Soovitused teistele matkajatele:

RMK matkatee jalgsi läbimine on paras ettevõtmine, kuid see tasub end kindlasti ära. Jalgsimatkajatel soovitame alustada Ikla poolt. Pärnumaale ja Soomaale jääb palju sirgeid metsasihte ja kruusateid, mis ei ole alati kõige huvitavamad ning hea on need esimeses otsa, kus vaim ja keha veel värskem, ära teha.
Kindlasti tasub teha väike kõrvalepõige Laiksaare õpperajale, mis on küll lühike, kuid väga mõnus vaheldus kruusa- ja asfaltteedele, mis seal piirkonnas valdavad on.
Terve tee läbimisel tasub kindlasti planeerida paar puhkepäeva. Üks hea koht puhkepäeva veetmiseks on Saeveski metsaonn - seal saab telke ja riideid kuivatada.
Kamba peale tasub kaasa võtta üks paar käimiskeppe (hea kui on teleskoopvarrega) - nendest on abi nii mõnegi kraavi ületusel kui ka Kõrvemaa voortel turnides.

Tagasiside RMK-le:

Kogu raja vältel leidub kohti, kus tasuks üle vaadata viidastus. Seda eriti Iklast Oandu poole liikuja pilguga. Nii mõneski kohas tekkis meil hetkeks segadus, mis lahenes siis, kui üritasime end mõelda vastupidises suunas liikuma.

Galerii:


Matkapäevik

Kõikidel matkajatel on võimalus oma kogemus RMK matkateede läbimisel RMK lehele kirja panna. Jagage oma kogemusi järgmiste matkajatega!


Lisa oma matk