Koiva pärandkultuuri jalgrada (2 km)

Huvitav ja vaheldusrikas 2 kilomeetri pikkune rada, kus saab tutvust teha pärandkultuuriobjektidega, mis olnud olulised meie esivanematele. Olgu selleks siis ohvrikivi, Tellingumäe jaanituleplats koos vaatetorniga, kikkapuu istandus ja põlised ning vaigutatud männid. Rada on varustatud infotahvlitega objektide juures.
Telefon +372 501 9564
E-post info.pahni@rmk.ee
Objekti tüüpÕpperada
ParkimisvõimalusedAutode parkimine Rattaradade lõkkekoha juures, mahutab 10 autot.
VarustusRada on varustatud infotahvlitega objektide juures.
Lõkkekoht Lahtine lõkkease grillrestiga Rattaradade lõkkekohas
Matkavõimalus jalgsi
VaatamisväärsusedOhvrikivi, mõisa-aegne jahilasketiir, Tellingumäe jaanituleplats koos vaatetorniga, kikkapuu istandus,  ja põlised ning vaigutatud männid.
Lisainfo Enne loodusesse minekut tutvu järgmiste juhistega: igaüheõiguse põhimõtted, kuidas looduses käituda ja prügivabalt looduses.
Failid Tutvu Koiva pärandkultuuriradade kaardiga siin.
Ühistranspordi võimalusedBussiga saab liikuda Valgast Võru suunas Taheva sanatooriumi peatusse ja raja algus jääb bussipeatusest 1,1 km kaugusele.
Busside väljumisajad leiab www.peatus.ee keskkonnast. Tasub vaadata konkreetse päeva kellaaegu.
AsukohtTsirgumäe küla, Valga vald, Valgamaa. Objekt nr 8 puhkeala kaardil.
Kohalesõitmise õpetusVõru-Valga mnt (tee nr 67) 53. kilomeetril, umbes 1,5 km pärast Hargla asulat, keerata vasakule (suunaviit „Taheva Sanatoorium“), sõita 1,4 km ja keerata uuesti vasakule. 1 km pärast sõita asfaldilt otse kitsale kruusateele (viit „Tellingumäe vaatetorn“) ja umbes 1 km pärast oletegi lõkkekohas. Sealt saabki alguse õpperada.
KoordinaadidLong-Lat WGS 84
laiuskraad: 57.598759
pikkuskraad: 26.332802
L-EST 97 x: 6386470 y: 639471