Kuuseriisikad
Kuuseriisikad on väärtuslikud söögiseened, mida ei ole vaja kupatada, sest nende piimamahl ei ole kibe. Kuuseriisikal on meeldiv lõhn ja maitse. Nagu nimigi ütleb, tasub kuuseriisikaid otsida kuusikutest. Parimad kuuseriisikakohad peituvad kuusenoorendikes. Männikutes tasub olla siiski tähelepanelik – seal võid kohata kuuseriisikaga väga sarnast porgandiriisikat, mis on vaat et maitsvamgi, veidi tugevama viljalihaga ning sobib samuti värskelt tarvitamiseks.
Kasutamine: väga maitsev söögiseen, ei ole vaja kupatada. Värskelt maitsev suppides, šnitslina, hautistes, vormiroogades jne. Väga maitsvad on nad, kui neid kohe pärast korjamist võis praadida. Tuleb hoiduda roogasid liialt maitsestamast, sest siis kaob selle seene peen maitse.
Säilitamine: praetult sügavkülmas, marineeritult, soolatult, hapendatult, seene-ekstraktina.