Puravikud
Puravikud on väärtuslikud söögiseened. Suur enamus neist ei vaja kupatamist ja on söödavad värskelt. Siiski peab ka puravikke korjates neid tundma, sest leidub nendegi seas mittesöödavaid ja mürgiseid.
Suvel, kui metsadesse ilmuvad silma rõõmustama esimesed punase peaga mehikesed, on platsis ka pruunika kübaraga sapipuravikud. Piisab ühest, et rikkuda terve seeneroog. Kahtlejale on lihtne nipp puravikku jalast veidi näksata. Sapipuraviku puhul ei lase mõru maik keelel end pikalt oodata.
Puraviku puhastamine on lihtne. Vette ei maksa neid panna – imevad end vett täis ja palju väärtuslikku läheb kaduma. Seened vaid puhastatakse ning vanematel seentel eemaldatakse ka torukesed seenekübara alt. Jalgadelt kaabitakse väline tumedam kiht ära, nad tükeldatakse ja säilitatakse koos seenekübaraga või eraldi nõus.
Kasutamine: puravikke võib tarvitada ka kupatamata praetult ja suppideks, kastmete tegemiseks, hautatult.
Säilitamine: sobib marineerimiseks. Samuti säilitatakse neid ka praetult ning sobivad ka kuivatamiseks.